Festivalnight

No Comments

Programma 17 dec; Festivalnight!

State-X New Forms is alweer gekomen tot de negende en een na laatste dag van het tiendaagse festival. State-X zal vanavond in teken staan als een welbekende festivalnight met meer dan 30 artiesten op vijf locaties: 330live, Supermarkt, Paard van Troje, Paardcafe en warenhuis HOOP. De tijschema’s zullen op alle locaties te vinden zijn.

Deze zaterdagavond is een van de laatste kansen om de expositie A Parallel Place? te zien in warenhuis HOOP, speciaal vanavond geopend tot 23.00 uur ‘s avonds. Bekijk de letterbak van CO2RO, haal hier het programma-magazine of neem een drankje terwijl je naar ons eigen closed circuit tv-station State-X TV kijkt.

Vanavond programma in het Paard van Troje met in de grote zaal Baby Dee, een must-see als je van plan bent naar State-X New Forms te komen. Baby Dee komt uit dezelfde scène als Antony Hegarty (Antony and The Johnsons) en staat bekend als een multi-talent op harp, grand piano en accordeon. Ook in de grote zaal van het Paard van Troje jazz, electro en spoken-word van Oy, drone-folk wizards Jack Allett en Fabio Orsi, die allebei geheel uniek zijn in hun eigen genre.

Degenen die hebben genoten van de Leisure System avond op vrijdag 16 december kunnen hun elektronische inspiratie vanavond halen bij Canblaster. In de kleine zaal van het Paard van Troje staat Jóhann Jóhannsson’s Apparat Organ Quartet, Live Cinema 2.0, jazzformatie The Mirror Conspiracy met poëet Sharrif Simmons. Slugabed  en Christoph de Babalon zullen de avond sluiten met een dosis dubstep, elektronica en breakcore.

Apparat Organ Quartet- 123 Forever from Joy & Thunder on Vimeo.

In de lounge van het Paard van Troje is het Prakpodium weer terug van weggeweest, dit jaar met optredens van o.a MIAUX, Dead Neanderthals, Lekkernijen en Spoelstra.

Sunburned Hand of the Man geeft de aftrap van de festivalnight in de Supermarkt, dit collectief bracht in de afgelopen vijftien jaar tientallen releases uit en wordt beschouwd als een van de grondleggers van het freak-folk genre. De band wordt opgevolgd door moog-rockers Duchess Says, een must voor bezoekers die niet vies zijn van wat gitaargeweld. De vervanger van het gecancelde optreden van The Dodos is niemand minder dan Klassiek Raggen. Bob Fosko speelt samen met klassieke muzikanten van het Ricciotti Ensemble klassiekers van onder andere Raggende Manne, Groep Fosko en later werk. De momenteel gehypete groep Das Racist zet de humor voort met een dosis multi-absurdistische energie.

Het Paardcafe zal de gehele avond in teken staan van State-X New Future. In samenwerking met Antilounge, het Haagse platenlabel voor nieuw elektronisch talent, presenteert State-X New Forms veelbelovende lokale nieuwkomers van jonge leeftijd. Met Neith, As The World Burns, Deadstokdonut, Filosofische Stilte, Juxtapoison en Turtle Birth. Sla ook vooral 330live niet over, dit podium onder de grond staat vanaf 21.00 uur in teken van de audiovisuele avond Basement. Een mix van dance en audiovisuele performancekunst, waar internationale dj’s, live acts en kunstenaars een dialoog aangaan met artiesten van eigen bodem, met Gazon (live) en DJ’s, Eric de Viking, Gluck en Uniface. Veel plezier vanavond!

Categories: Nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *