State-X New Forms met Omar Souleyman en High Places

No Comments

Vijfde dag State-X New Forms met Omar Souleyman en High Places in Paard van Troje en Kanagawa in 330 Live!

Na een geslaagde performance avond in creatief warenhuis HOOP zullen we vanavond de vijfde dag State-X New Forms ingaan met niemand dan Omar Souleyman en daarnaast de psychedelica van High Places in het Paard van Troje. In 330 Live staat de Hongaarse formatie Kanagawa (gratis toegankelijk met de X-Pass!)

Hoog bezoek uit Syrië vanavond in Paard van Troje! De Syrische volkszanger verkreeg beroemdheid in eigen land door energieke optredens tijdens bruiloftsfeesten. Hij combineert een mix van verschillende stijlen (Iraakse, Turkse, Koerdische) folk met techno beats op een tempo dat het meest geschikt is voor Dabke, een Arabische volksdans. Na optredens op onder meer Glastonbury, Sonar Festival, Lowlands en Incubate staat hij vanavond op State-X New Forms. Van het laatst genoemde festival hieronder beeldmateriaal. Dak eraf vanavond dus!

In het voorprogramma van Omar Souleyman staat vanavond de psychedelica formatie High Places uit Brooklyn. High Places experimenteert in de studio met diverse opnametechnieken, waarbij op hun onlangs verschenen derde album Original Colors (Thrill Jockey) de balans meer dan voorheen doorslaat naar een toegankelijker en meer elektronisch geluid. Dansbaar, maar nog steeds een beetje raar.

In 330 Live! vanavond de Hongaarse formatie Kanagawa. Het is toegankelijke muziek die we een beetje kunnen vergelijken met Toro y Moi maar dan akoestisch. Kanagawa zoekt de grenzen op van shoegaze, math rock, avant-pop, chip-music en electronica.

Er zijn kaarten te koop aan de deur voor 5 euro, of gratis toegang met de X-Pass!

Categories: Nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *