Zevende dag State-X New Forms

No Comments

Zevende dag State-X New Forms met programma in Paard van Troje en 330 Live!

Nog vier volle dagen State-X New Forms te gaan! Vanavond programma in het Paard van Troje en (bijna) aansluitend in 330 Live

Het Rotterdamse Rats on Rafts zal de avond aftrappen als voorprogramma van Black Lips. De recentelijk op Top Notch getekende band mixt een stijl tussen Post Punk en New Wave in. Ze vertonen gelijkenissen met bands als Fire Engines, The Cure, The Chameleons en The Specials. Na een eerste EP volgde al snel een flinke media hype die resulteerde in optredens op onder meer Incubate, London Calling en de Popronde. Voor hun optreden op het uitverkochte Eurosonic festival in januari en een re-issue van hun album ‘The Moon Is Big’ staan zij op 15 december in het voorprogramma van The Black Lips!

Hoofdprogramma van de avond is de garage rock van Black Lips uit Atlanta! In Amerika hebben ze hun faam inmiddels verkregen en dan wel om controversiële shows waarbij kapotte instrumenten, crowdsurfing, toiletrollen, spuug en kots geen uitzonderingen zijn. Als dat al niet de moeite waard is, ze maken -naast de tegenzin om volwassen te worden- ook nog eens hele vrolijke door de jaren ’60 geïnspireerde garage rock.

Na Black Lips en Rats on Rafts zullen Brokenchord en Broken Note tot in de late uurtjes doorgaan in 330Live. 21:00 gaan de deuren open, waar na een openingsset van Gallus om 23:00 Brokenchord het podium zal betreden. Ondanks de “Broken” overeenkomst, kunnen we twee zeer verschillende artiesten verwachten! Kaarten aan de deur kosten 8 euro of zijn gratis voor X-Pass houders!

Er stonden nog niet veel artiesten uit Litouwen op State-X New Forms, maar met Brokenchord komt meteen één van de meest interessante naar Den Haag. Als producer past hij in het rijtje Boards Of Canada, Mount Kimbie en Loops Haunt. Brokenchord trok dan ook de aandacht van leftfield-electronica-liefhebber Thom Yorke die hem een remix liet maken van Radiohead’s Give Up The Ghost.

Eddie en Tommie Broken Note zijn twee producers uit Londen die een mix van donkere dubstep, tekno, heavy drum & bass en hardcore maken. Hun Ableton-livesets waren al te bewonderen op festivals als Glade en Maschinenfest en in de studio werkten zij samen met Amon Tobin, Machinecode, SPL en Juno Reactor.

Categories: Nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *